Vochtwering

Constructrieve functie

Vochtwering is een belangrijke eigenschap van beton, funderingen en muren. Het zorgt er namelijk voor dat de wapening zijn constructieve functie kan behouden. Echter kunnen er na verloop van tijd wat scheurtjes ontstaan, waardoor het vocht langzaam maar zeker zijn weg vindt naar de binnenkant van het materiaal: met alle gevolgen van dien. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat de vochtwerende eigenschap behouden blijft. DG Betontechnieken is de juiste partner op het gebied van vochtwering.

Doorslaand en optrekkend vocht

Het Nederlandse klimaat is niet altijd even aardig voor onze gebouwen en de constructies daarvan. Als gevolg van (harde) neerslag kan voegwerk namelijk poreus worden en vocht doorlaten. Op een gegeven moment zul je last krijgen van doorslaand vocht: een verzadigde muur die continu vochtig blijft. Er komen scheuren en barsten in de muur, het voegwerk en stucwerk laten los en schimmels en algen slaan uw slag.

Bij optrekkend vocht trekt het grond- en regenwater als het ware in de fundering en het metselwerk van uw woning of bedrijfspand. Het zout blijft achter en kristalliseert, en deze druk zorgt ervoor dat het stucwerk van de muur komt vallen. Daarnaast gaan houten vloeren bol staan en krijgt u last van schimmel.

De oplossing

DG Betontechnieken biedt u een effectieve manier om scheuren, stortnaden en grindnesten te injecteren of repareren. Het injecteren van de constructie gebeurt met specifieke injectie vloeistoffen. Deze gels zorgen ervoor dat er een waterdicht laagje ontstaat over de scheuren heen. Ook hebben wij een effectieve manier voor kelderafdichting. Niet iedere scheur, stortnaad of kelderafdichting is hetzelfde. Voor de beste oplossing komen wij eerst een analyse van de situatie maken.

Diensten & Servcies

Vochtwering
bij DG Betontechnieken

Uw vochtwerende eigenschap behouden?
Vraag dan een offerte aan!

Recente vochtwering projecten

Project starten?

Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het desbetreffende project.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyvoorwaarden. (*)