Beton reparatie

Kwalitatief & klantgericht

Bij DG Betontechnieken bent u aan het juiste adres voor kwalitatieve en klantgerichte uitvoering van werkzaamheden op het gebied van betonreparatie. De werkzaamheden worden altijd in nauw overleg met de opdrachtgever uitgevoerd, zodat een goede interactie tussen werkzaamheden en alle betrokken partijen wordt verkregen.

Wat is betonrot?

Betonrot is een term die gebruikt wordt voor schade aan beton in het algemeen. Meestal wordt hiermee de schade bedoeld die is ontstaan doordat de wapening, dat in het beton zit, begint te roesten. De voornaamste oorzaak hiervan is dat de CO2 vanuit de lucht of chloriden binnendringen in het beton. Hierdoor zal de wapening gaan roesten. Op zijn beurt zet deze roest uit, waardoor het beton zal gaan barsten. We noemen dit ook wel een expansieve reactie. De sterkte van het beton en uiteindelijk de sterkte van de gehele constructie zal hierdoor worden aangetast. Betonrot komt meestal voor in betonelementen die het einde van hun levensduur hebben bereikt.

De oplossing

Na een gedegen onderzoek door DG Betontechnieken zal een reparatieadvies gemaakt worden. Aan de hand van dit advies zal het beton op dusdanige wijze worden gerepareerd dat de constructie weer voor jaren gevrijwaard is van uitbreiding van genoemde schades. Afhankelijk van de toepassingsklasse wordt een repartiemortel gekozen welke het beste past bij de omgeving en toepassing.

Reparaties zijn globaal onder te verdelen in twee soorten reparaties: constructieve betonreparatie en cosmetische betonreparatie. Bij een constructieve betonreparatie zorgen we er voornamelijk voor dat de constructieve functie van de wapening te herstellen of zelfs te vergroten. Een cosmetische betonreparatie is iets oppervlakkiger en wordt ook wel esthetische betonreparatie genoemd. Deze werkzaamheden draaien vooral om poetswerk in de kleur van de constructie en helpt dus niet bij het verlengen van de levensduur van het beton.

Diensten & Servcies

Beton reparatie
bij DG Betontechnieken

Is uw beton toe aan een reparatie?
Vraag dan een offerte aan!

Recente beton reparaties

Project starten?

Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het desbetreffende project.

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyvoorwaarden. (*)